Amit tudni érdemes egymásról, azért, hogy működjön a szex!

Igen, vannak olyan dolgok, amiket érdemes lenne tudnunk egymásról. Kémia – szokták mondani, hogy ha az nincs, nem ér semmit az egész! Na de, ki tudja mi okozza a kémiát, és miért működik valami, vagy miért nem? Eddigi tapasztalataim szerint, a kémia jelenlétét előző életbeli tapasztalatok, egymás „felismerése”, vagy akár egy fizikai hasonlóság is okozhat. Erről a fizikai hasonlóságról, illetve annak hiányáról, a különbségről mesélem az első történetet. Azért fontos ezt megértenünk, mert sokszor lehetnek olyan tényezők a háttérben, ami miatt nem kell elválni, és bár nagy különbséget okozhatnak tulajdonságok, szeretettel, szerelemmel, mégis van megoldás egymáshoz!


Első történet

Egy házaspár női tagja keresett fel, és elpanaszolta, hogy közel 6 éve nem szeretkeztek egymással. Igazán mély szomorúság ült a tekintetében. Ilyen esetben is szeretek a feltáráshoz rajztesztet készíttetni, és megfigyelem a kronobiológia-pszichogenetika segítségével, mely tulajdonságait hogyan éli meg az illető, vagy mit folyt el önmagában.

Megtaláltam a legalapvetőbb különbséget kettejük között.  A kronobiológia azt is megmutatja, hogy az egyéneknek milyen a testiséghez a viszonya. Mennyire képes azonnali, spontán reakciókra, és mennyire tartja féken magát, és ragaszkodik bevált, megszokott és precízen előkészített dolgokhoz. Az egyiknek csak tisztán, megfürödve szép környezet, jó illat, a másiknak pedig az autóban, útközben, miközben kenyérért ugrottak le a boltba is, pont alkalmas! Az egyiküknek az okoz örömöt, ha minden előjáték nélkül, spontán történik az esemény, másikuknak pedig éppen ellenkezőleg. Felkészültséget, ráhangolódást és tökéletes körülményeket igényel ahhoz, hogy az eseményre sort lehessen keríteni. Ezek nem jó, vagy rossz tulajdonságok, és eseményt megélő módszerek, csak erős  különbözőséget mutatnak. A hölgy volt a durr bele, hadd szóljon, ott ahol eszébe jut, és a férfi volt a ráhangolódós, finom körülményeket kedvelő típus. Egy gyermeket sikeresen összehoztak még a kapcsolatuk legelején, majd lassan leszoktak a szexről, míg eljutottak ehhez a ponthoz.

Mivel a hölgy volt nálam, az Ő szempontjai szerint haladtunk. Mit tud Ő megtenni, azért, hogy ismét legyen kedvük egymás testéhez. Ő érezte azt, hogy képes tenni a kapcsolatukért, ezért bemutattam neki mindkettejük tulajdonságát, és nem túlrészletezve, de ötletekkel, tanácsokkal láttam el, mit tegyen kicsit másként ahhoz, hogy sikeres házaséletük lehessen. Nem vagyok szexuális felvilágosító, vagy tanácsadó, de ezeket a helyzeteket felismerve, könnyedén segítek. Mivel a válás lehetősége szóba sem került, szerelmes a férjébe, ezért a nincs-nél eggyel jobb, ha kipróbálja úgy felkészíteni a férjét az esemény közeledtére, hogy legyen lehetősége a ráhangolódásra, és a hangulatba esésre. Hosszú, és lassú folyamat volt, és a hölgynek közben rengeteg apró örömöt kellett megélnie, ahhoz, hogy képes legyen kivárni a férfi ráhangolódását, de amikor megtört a jég, megbeszélték, hogy ezentúl, minden vasárnap szánnak rá időt. A tervezhetőség a mikor-ban nyilvánult meg, és ha lehetett a hol-t is előre megbeszélték, de mégis mindig maradt a feleség szempontjából is spontaneitás, mert alkalmanként szervezhetett váratlan helyszíneket, és néha egy-egy spontánság is befért az életükbe.

Örültem, amikor ezeket később megtudtam, mert leélhették volna szeretetből így az életüket, de helyette felfedezték, megértették és elfogadták egymás különböző működését, és még előnyt is kovácsoltak belőle, mert ez a hosszú út, ismét feldobta a szerelmüket! Minőségibb kapcsolatuk lett, és mondhatnám, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak, de itt még nem tartunk. 50 körül járnak, van még pár évtized a mese végéig! 🙂